Lite å spare: PC-priskrigen har snudd

Nå har AMDs nye brikker kommet i salg, men skal du kjøpe PC, er det dessverre vanskeligere å spare penger:

Nå har AMDs nye brikker kommet i salg, men skal du kjøpe PC, er det dessverre vanskeligere å spare penger:

Skal du kjøpe PC og få mest for pengene, er det prosessoren det hittil har vært mest å spare på. Til tider har det vært flere tusen kroner å spare på å velge AMD i stedet for Intel.

Men dette er for tiden ikke tilfelle. AMD sliter tungt og offentliggjorde for to uker siden en ny runde med bemanningskutt. Dette synes å bremse selskapets evne til å utvikle og lansere produkter like fort som Intel. Dessverre for AMD og kunder som nyter godt av økt priskonkurranse, utnytter Intel dette klart. For uten dramatiske kutt i AMDs pris, kan Intel opprettholde et relativt høyt prisnivå.

Dette gir en dramatisk demonstrasjon på hvor sårbart markedet er for manglende konkurranse. Så sent som i august var AMD mye billigere enn Intel.

Les også:

AMD var forsinket med flere av sine prosessorer, men disse er ifølge norske nettbutikker som Komplett.no nå i salg. For tiden er Athlon 2700+ den raskeste AMD-brikken i salg. Denne prosessoren skal gi samme ytelse som 2,66 GHz-versjonen av Intel Pentium 4. Intels brikke koster 3.540 kroner mens AMD 2700+ koster 3.795 kroner, altså 260 kroner mer. Tech.no selger Pentium 4 (2,8 GHz-versjonen) til 4.200 kroner mens Komplett krever 4.400 kroner.


Og det blir ikke mer konkurranse med det første. AMDs Athlon 2800+ kommer ikke før til neste år, mens Intel allerede har en 3,06 GHz-prosessor. Uten konkurranse fyker prisene i været: Tech.no selger 3.06 GHz-versjonen av Pentium 4 til 6.680 kroner.

Til toppen