Lite dramatikk

Det ble en heller flat dag for IT-aksjene på Oslo Børs onsdag. ContextVision ble børsvinneren etter å ha steget nesten 11 prosent for andre dag på rad, uten at ledelsen i det svenske selskapet kan forklare kurshoppet.

Det ble en heller flat dag for IT-aksjene på Oslo Børs onsdag. ContextVision ble børsvinneren etter å ha steget nesten 11 prosent for andre dag på rad, uten at ledelsen i det svenske selskapet kan forklare kurshoppet.

Det ble en lite dramatisk dag for IT-aksjene på Oslo Børs onsdag. Totalindeksen falt med 0,51 prosent, mens IT-aksjene falt med 0,57 prosent.

Dagens vinner ble ContextVision, som føk i været med nye fire kroner etter å ha steget tre kroner i går. Til sammen har selskapet steget 30 prosent på én uke, uten at det er kjent noen nyheter rundt selskapet. ContextVision lager digitale røntgensystemer og digitale kamera.

- Vi har ikke offentliggjort noen informasjon eller kjenner til noe annet som kan forklare kursveksten i det siste, sier Sven Günther-Hanssen, administrerende direktør i ContextVision.

NetCom falt 0,94 prosent, kanskje fordi det spredde seg rykter om at de 20.000 telefonene som ble solgt i Rimi-butikker mandag i virkeligheten var kjøpt av Rimis butikkeiere selv og ikke sluttkunder. Men i løpet av dagen benektet NetCom at dette skal ha skjedd. Salgsavtalen med Rimi har gitt NetCom et kursløft tidligere i uken.

Kursen til PC-Systemer sto stille i dag, til tross for lanseringen av Rubicon Global. PC-Systemer holdt seg stramt til produktlanseringen og ville ikke kommentere andre spørsmål. Markedet venter på å få høre om selskapets oppkjøpsplaner og hva de internasjonale mulighetene Rubicon Global gir. PC-Systemer opplyste heller ikke noe om hvordan det går med salget av Global-teknologien til andre programvareleverandører, noe som er et satsningsområde i selskapet.

Flere IT-selskaper falt betydelig gjennom dagen, men dette skjedde på minimal omsetning. Konsulentselskapet Avenir falt 5,26 prosent etter en omsetning på 3500 aksjer. Det samme gjelder Agresso, som falt 3,23 prosent etter en omsetning på 5200 aksjer og Norman Data Defense som falt tre prosent etter 3000 omsatte aksjer.

Markedet venter fremdeles på at Agresso skal opplyse hvilket svensk selskap de er i ferd med å kjøpe.

Tandberg Television falt 2,86 prosent til 68 kroner selv om selskapet kan vise til hyggelige nyheter. Selskapet har signert en avtale med belgiske Barco, som omfatter sentrale produkter for mottak og dekoding av digitale signaler for videresending i analog form. Barco vil nå benytte dekoderutstyr fra Tandberg Television i sitt salg til kabelselskaper som ønsker å motta digitale fjernsynssignaler og videresende analogt i kabelnett.

Til toppen