Lite gunstig ADSL-tilbud fra Tiscali

Internett-leverandøren Tiscali har lansert et ADSL-tilbud, men prisene frister lite.

Stadig flere tele- og Internett-selskaper lanserer nå tilbud på ADSL-linjer. De fleste videreselger Telenors linjer, det er bare Telenor og NextGenTel som bygger egne nettverk.

Foreløpig sistemann ut er den store Internett-leverandøren Tiscali som gjennom annonsekampanjer i aviser rundt omkring lanserer sitt tilbud. Selskapet videreselger Telenors linjer, noe som blant annet bekrefter at man tilbyr de samme hastighetsklassene som Telenor.

Men Telenor har et sterkere merkenavn og er nok tryggere i manges øyne. Konkurrenter som har ambisjoner må derfor tilby noe mer eller lavere priser. Men det gjør ikke Tiscali.

Den linjefarten de aller fleste velger, ifølge Telenor, er 704 Kbit i sekundet. Med det påkrevete Online-abonnementet koster denne linjen 550 kroner i måneden fra Telenor. Tiscali har bakt inn online-abonnementet med epost-adresser og hjemmeside i en totalpris, men den ender på samme nivå: 545 kroner i måneden.

På den raskere linjetypen, 1024 Kbit i sekundet, er Tiscali faktisk en god del dyrere enn Telenor. Telenor skal - inkludert Online-abonnementet - ha 750 kroner i måneden, mens Tiscali krever hele 200 kroner mer.

Det er bare på det tregeste alternativet - 384 Kbit i sekundet - at Tiscali er litt billigere enn Telenor. Telenor skal ha 450 kroner i måneden, mens Tiscali skal ha 395 kroner.

- Vi tror den minst raske linje blir det mest populære tilbudet. Dessuten tilbyr vi nå gratis installasjon og gratis bruk den første måneden, sier Michael Østgaard, salgs- og markedssjef i Tiscali Norge til digi.no.

Tiscali tilbyr en gratis gjør-det-selv-installasjonspakke, mens Telenor skal ha 250 kroner for samme pakke.

De billigste ADSL-linjene får du for tiden fra Tele2 og NextGenTel.

Les også:

Til toppen