Lite håp om rimelige syltynne bærbare

Prøveproduksjon med plast visere at man må holde seg til dyrere materialer.

Lite håp om rimelige syltynne bærbare

Prøveproduksjon med plast visere at man må holde seg til dyrere materialer.

Syltynne bærbare pc-er har, forståelig nok, stor appell, men har en tendens til å bli uforholdsmessig dyre med skjermer i tilnærmet normal størrelse eller større: Kassen til maskinen må være sterk nok til å tåle påkjenninger, og må følgelig realiseres i metall, karbonforsterket fiber eller andre stive og holdbare materialer.

IBM syndet mot denne regelen i 1998 da de framstilte en rimelig Thinkpad med kasse i forholdsvis myk plast, beregnet på forbrukermarkedet. Erfaringen var at skjermen ble presset mot tastaturet ved transport i tettpakkede vesker, og fikk store felter ødelagt.

Ifølge Cnet har designere av bærbare pc-er prøvd med hard plast som kasse på ultratynne bærbare. Hensikten er å lokke til seg kjøpere som ellers ville valgt en mini-bærbar, men som kunne latt seg friste av større skjerm og bedre ytelse, forutsatt at prisforskjellen ikke er for stor.

Analytiker Doug Freedman i Broadpoint AmTech sier til Cnet at forsøkene hittil med plast på ultratynne bærbare er nedslående: Plasten sprekker på undersiden, og at designerne anbefaler at man går over til metall.

Intel presiserer at problemene ikke har noe med deres komponenter å gjøre.

    Les også:

Til toppen