FORBRUKERTEKNOLOGI

Lite håp om rimelige syltynne bærbare

Prøveproduksjon med plast visere at man må holde seg til dyrere materialer.

2. juli 2009 - 11:47

Syltynne bærbare pc-er har, forståelig nok, stor appell, men har en tendens til å bli uforholdsmessig dyre med skjermer i tilnærmet normal størrelse eller større: Kassen til maskinen må være sterk nok til å tåle påkjenninger, og må følgelig realiseres i metall, karbonforsterket fiber eller andre stive og holdbare materialer.

IBM syndet mot denne regelen i 1998 da de framstilte en rimelig Thinkpad med kasse i forholdsvis myk plast, beregnet på forbrukermarkedet. Erfaringen var at skjermen ble presset mot tastaturet ved transport i tettpakkede vesker, og fikk store felter ødelagt.

Ifølge Cnet har designere av bærbare pc-er prøvd med hard plast som kasse på ultratynne bærbare. Hensikten er å lokke til seg kjøpere som ellers ville valgt en mini-bærbar, men som kunne latt seg friste av større skjerm og bedre ytelse, forutsatt at prisforskjellen ikke er for stor.

Analytiker Doug Freedman i Broadpoint AmTech sier til Cnet at forsøkene hittil med plast på ultratynne bærbare er nedslående: Plasten sprekker på undersiden, og at designerne anbefaler at man går over til metall.

Intel presiserer at problemene ikke har noe med deres komponenter å gjøre.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.