BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lite hold i rykter om IBM-sjefs avgang

Svenske og norske aviser referer sterke rykter om at ABB-sjef Gøran Lindahl skal bli ny IBM-sjef.

En serie svenske publikasjoner og Aftenposten har de siste dagene gjengitt tunge spekulasjoner om et nært forestående sjefsbytte i IBM. For Lou Gerstner skal snart gå av, hevdes det. En av de heteste kandidatene til toppsjefjobben i verdens dataselskap er Gøran Lindahl, toppsjef i ABB. Det vil si forenværende toppsjef - i går trakk Lindahl seg, noe som satte ytterligere fart i spekulasjonene.

Men i internasjonal presse er det ingen som skriver om et forestående sjefsbytte. Forskjellige søk på Internett med Gerstners navn og utrykk som new ceo, leaving eller replacement og med forskjellige søkemotorer gir ingen artikler i amerikansk presse om noe forventet sjefsskifte.

Tidligere har det vært sagt at Gerstner er ansatt gjennom en kontrakt som går ut våren 2002 - om halvannet år. Denne kontrakten kan enten fornyes eller IBM kan skaffe seg en ny toppleder. Gerstner ble toppsjef i IBM 1. april 1993 og har fått æren av å ha revitalisert IBM, blant annet gjennom en dramatisk omlegging mot Internett så tidlig som i 1996.

- Vi har som politikk å ikke kommentere ansettelser eller avganger før de har skjedd, sier pressetalskvinne Eva T. Lokken i IBM Norge.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.