Lite nytt i ny Windows Mobile

Windows Mobile 6.0 greier ikke å imponere i en tidlig test av det nye operativsystemet.

Windows Mobile 6.0 greier ikke å imponere i en tidlig test av det nye operativsystemet.

Microsoft skal i første halvdel av 2007 komme på markedet med en ny utgave av Windows Mobile - denne gang versjon 6.0, kjent under kodenavnet Crossbow. Operativsystemet vil ikke selges løst, men være ferdig installert i nye mobiltelefoner.

Nettstedet Mobile-review.com har trolig blant de første som har publisert en test av operativsystemet - riktignok ikke den helt ferdige versjonen. Det er ventet at operativsystemet vil bli produksjonsklart innen utgangen av november.

Selv om det fortsatt kan komme endringer i Windows Mobile 6.0 i forhold til versjonen som er blitt testet, tyder alt på at dette er en liten oppgradering. Mobile-review.com mener at den like godt kunne ha blitt kalt "Windows Mobile 5.0 Second Edition", for nyhetene er langt færre enn i Windows Mobile 5.0.

    Les også:

Blant de nyhetene som faktisk er inkludert, er innebygd støtte for IP-telefoni, mer effektivt kontaktsøk gjennom Smart Dial 2.0, HTML-støtte i e-posten og integrasjon med Windows Live-tjenester. Utseendemessig minner Crossbow mer om Windows Vista enn tidligere, med 3D-ikoner og nye systemlyder.

Blant det som savnes er faner i Internet Explorer og klare forbedringer i Office- og multimedie-applikasjonene.

Les hele testen her.

Til toppen