BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lite spennende ADSL-tilbud fra Telenor

Teleanalytikerne Tore Aarønæs (bildet) og Asgeir Myhre tror ikke mange kunder vil smile over Telenors ADSL-tilbud. Her er hvorfor:

12. aug. 2002 - 16:22
digi.no

Les også:


- Stemmer lekkasjene, tror jeg ikke Telenor får så mange nye kunder eller at så mange bytter over til bruksprising, sier Tore Aarønæs i Norsk Telecom til digi.no.

Les også:


- I dag er det fri bruk og de hittil eksisterende abonnementstyper antas å ha vært til dels tapsbringende. Storbrukerne susidierer i realiteten de små kundene. Telenor vil etter hvert fase ut fribruksavtalene. Dette vil utbalanseres noe med de nye taksttypene, sier Myhre.

Men kundene må så presses ytterligere. Aarønæs lister opp flere årsaker til dette.

For det første mener han at begrensninger i nettet og servere gjør at 704 Kbit i praksis ikke går så veldig mye raskere enn 384 Kbit. Dessuten synes mange, deriblant ungdomsforeldre, at det er viktig å ha en forutsigbar pris.

- Dessuten høres kanskje én gigabyte mye ut, men det er ikke det når forbuket spres over en hel måned. En piratkopiert film er på 600-700 MB og en spilldemo er gjerne på 100-200 MB. En av attraksjonene bak bredbånd er nettopp den frie bruken. Tilbudet må derfor være bedre dersom mange skal bytte over. Prisavslaget må være større skal de gi fra seg denne tryggheten.

Teleanalytikeren tar dog et forbehold i sine spådommer om at Telenor kan lansere flere tilbud i morgen.

Verken Myhre eller Aarønæs tror det kommer noe prisras.

- Ut i fra kostnader, er prisnivået på ADSL i Norge omtrent riktig, sier Aarønæs til digi.no. Telenor dumper dessuten ikke prisene fordi selskapet trenger tid til å bygge ut sin infrastruktur. Sammen med begrensninger på montører og support, vil et priskutt bare føre til store bestillingskøer.

Aarønæs hadde tippet at Telenor hadde lansert et tilbud på for eksempel 256 Kbit i sekundet. Dermed hadde det skilt seg bedre fra fastpris-alternativet og rettet seg mer mot de kunder som har begrenset behov.

- Telenor har jo oppgradert telefonsentralene og de står jo der. Da kan de like gjerne selge et lavende-produkt og dekke inn mer av sine kostnader, mener Aarønæs.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra