Liten bedring i kampen mot spionvare

Til tross for mye oppmerksomhet sliter de fleste bedrifter fremdeles tungt med spionvare, viser nye tall.

Til tross for mye oppmerksomhet sliter de fleste bedrifter fremdeles tungt med spionvare, viser nye tall.

Det amerikanske analyseselskapet Webroot har kommet med en ny statusrapport på spionvare.

Rapporten påpeker at mengden infeksjoner synker, men at spionvare-bransjen, altså selskapene som tjener penger på spionvare, omsetter nå for minst to milliarder dollar i året. I følge Webrooet står nå spionvare for rundt en fjerdedel av annonsemarkedet på nett.

Å få bukt med spionvare-utfordringene vil kreve nye investeringer. For antallet maskiner som er infisert holder seg høyt - i følge Webroots statistikk er 87 prosent av alle bedriftsmaskiner infisert med spionvare, men antallet spionprogrammer på hver maskin faller.

Nå bruker Webroot en veldig streng definisjon av spionvare, men tar man vekk cookies, er fremdeles 55 prosent av maskinene infisert. Det er ikke uventet det såkalte CoolWebSearch-programmet som dominerer på statistikken og det er også noe av det vanskeligste å fjerne.

Noe av problemet skyldes mangelen på sentralt styrte skanne og rydde-løsninger. Selv de beste av dagens løsninger for enkelt-PCer fjerner bare to av tre spionprogrammer, viste en amerikansk test før jul.

Webroot påpeker at oppmerksomheten rundt spionvare har økt siden forrige rapport i 2004, men dette har foreløpig ikke utløst noe stort fall i spredningen.

Her kan du laste ned hele spionvare-rapporten gratis (krever registering)

Til toppen