Liten framdrift i Telenor-mekling

Oslo, NTB: Den reelle delen av meklingen for 4.300 Telenor-ansatte starter tirsdag, og meklingsmann Daniel Lunde venter ikke noe resultat før utpå kvelden.

Meklingen startet mandag, men foreløpig har partene bare orientert meklingsmannen om sine synspunkter. Det økonomiske resultatet i Telenor må få konsekvenser for lønnsoppgjøret, mener forhandlingsleder Jan Olav Andersen i EL- og IT-forbundet. Motparten er NHO-foreningen Abelia, og fristen for meklingen er ved midnatt.

- Med de resultatene bedriften legger fram, er grunnlaget til stede for lønnsvekst, men vi har ikke konkretisert kravene, sier Andersen. Telenor la torsdag fram et resultat på 3,7 milliarder kroner for første kvartal, en bedring fra 1,7 milliarder i samme periode året før.

Dette er første gang Telenor-avtalen revideres etter at selskapet meldte seg ut av NAVO og inn i NHO i 2004. Den gang oppsto det atskillige konflikter under forhandlingene om ny tariffavtale, ifølge nettstedet Fri Fagbevegelse.

EL- og IT-forbundets krav er blant annet avtalefesting av pensjonsordninger, arbeidstidsbestemmelser og godtgjørelse for vikariater i høyere stillinger. De krever også samme avtale om innleid arbeidskraft som frontfagene fikk i årets oppgjør.

Avtalen omfatter alle yrkesgrupper fra ansatte i fakturaavdelingen og selgere til ingeniører. Blir det streik, kan det hende du ikke får mobilregningen, det kan bli forsinkelse i levering av bredbånd og ventetid på Opplysningen 1881. EL- og IT-forbundet har i første omgang tatt ut 470 medlemmer i streik.

Til toppen