- Liten grunn til å satse på Vista nå

Selskaper kan like gjerne vente på Windows 7, mener Microsoft.

- Liten grunn til å satse på Vista nå

Selskaper kan like gjerne vente på Windows 7, mener Microsoft.

Microsoft virker temmelig sikre på at Windows 7 vil kunne tilfredsstille bedriftskundene krav til stabilitet og feilfrihet. Under Tech-Ed-konferansen i Los Angeles i forrige uke, sa sjef for selskapets Windows-virksomhet, Bill Veghte, at det er lite hensiktsmessig for bedrifter å ta i bruk Windows Vista nå.

- Hvis du akkurat har startet testingen av Vista, ville jeg ha gått over til å teste lanseringskandidaten (av Windows 7, red. adm.), med kvaliteten den tilbyr, sa Veghte.

Han la til at selv om selskapet sikter mot en lansering av operativsystemet før jul, så vil man holde det igjen dersom det viser seg at det har kvalitetsproblemer.

Testversjoner av Windows 7 har helt siden i fjor høst fått skryt for å være uvanlig stabile, i alle fall til testversjoner å være. Men svært mange bedrifter ønsker å vente på den første servicepakken til en Windows-utgave før de eventuelt gjennomfører en utrulling. Årsaken til dette er at nye programvareprodukter svært ofte inneholder vesentlige «barnesykdommer» som det tar noe tid å oppdage og få luket vekk.

Windows Vista har til tross for servicepakkene, fått et dårlig rykte. Om dette er berettiget eller ikke, diskuteres det fortsatt heftig om. Spørsmålet er om bedrifter som nå ser seg nødt til å oppgradere til en nyere versjon av Windows, vil velge Windows Vista med sine tross alt kjente mangler, eller Windows 7 med fortsatt ukjente barnesykdommer.

Til toppen