BEDRIFTSTEKNOLOGI

Liten interesse for Rambus

Den lynraske minnetypen Direct Rambus skulle ha vært i salg nå. Men tekniske problemer og høy pris, har fått pc-leverandørene til å se på alternative løsninger.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. juni 1999 - 06:30
Rambus har i hele 1999 slitt med produktforsinkelser og tekniske feil. Minneproduktet Direct Rambus som opprinnelig skulle komme på markedet i løpet av juni, ventes nå først å bli tilgjengelig i tredje kvartal.

Rambus Inline Memory Module

Dette, i tillegg til at flere rimeligere produkter er blitt annonsert av andre minneprodusenter, har ført til at interessen for Rambus er synkende.

Ifølge nyhetstjenesten News.com ville en 64 MB Rambus-modul i dag koste omtrent 45 dollar mer enn en vanlig minnebrikke med samme lagringskapasitet. Dette ville gitt en betydelig økning i prisen på en vanlig PC.

Dessuten støtter verken Intel eller AMD foreløpig Direct Rambus. Intel kommer med Rambus-støtte først i september gjennom brikkesettet Camino, og brukere av AMDs kommende K7-prosessor måtte vente helt til neste år før det kommer brikkesett for denne prosessoren som også støtter Rambus.

Interessen er derimot stor for de nye 133 MHz minnebrikkene som nettopp er kommet på markedet. Disse er betydelig billigere enn Rambus og har en maksimums overføringsrate som er 33 prosent høyere enn dagens 100 MHz-brikker.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.