Liten interesse for siste norske 3G-lisens

Liten interesse for siste norske 3G-lisens

Mye ligger ann at Nadir Nalbant får den siste 3G-lisensen til sitt selskap Hello - og det billig.

Sense-gründer Nadir Nalbant har søkt Samferdsel om å få tildelt den fjerde og ledige 3G-lisensen til sitt selskap Hello. Det fikk Samferdselsddepartementet til å utlyse frekvenslisensen for å gi alle interesserte en lik mulighet.

- Hvis en aktør melder seg og søker på en ledig frekvens så må vi lyse det ut offentlig, sier Jens Koch, spesialrådgiver i Samferdselsdepartementet til digi.no.

Nalbant leier i dag GSM-kapasitet av Telenor og Netcom, men har lenge ønsket en egen 3G-lisens.

Fristen for å søke er 22. august og det er dermed god tid for aktører som ønsker å søke på lisensen. Det kan imidlertid se ut som at interessen for den siste 3G-lisensen er svært laber.

- Jeg har ikke fått noen konkrete forespørsler om lisensen, sier Koch til digi.no.

Han påpeker imidlertid at har vært på ferie de siste to ukene og at det kan ha vært andre henvendelser siden utlysningen i begynnelsen av juli.

Det er uansett et tegn på at den store interessen ikke er tilstede. digi.no skrev tidligere denne uken at interessen for et alternativt nett i 2,3GHz-frekvensen har tiltrukket seg stor interesse og mange forespørsler.

    Les også:

Alt tyder derfor på at Nalbant til slutt får den siste 3G-lisensen han lenge har jobbet med å skaffe. Og foreløpig kan det altså se ut som Nalbant slipper unna en dyr bundrunde med konkurrenter.

Til toppen