BEDRIFTSTEKNOLOGI

Liten Microsoft-seier over Sun

I den rettslige kampen om Java har Microsoft fått delvis medhold hos en ankeinstans.

Anken til Microsoft gjaldt en dommer-avgjørelse som forbyr selskapet å distribuere produkter som nytter Java, med mindre Javaen i produktene retter seg etter standarder definert av Sun. Produktene som rammes, er blant andre Windows 98 og nettleseren Internet Explorer. Avgjørelsen bygger på forutsetningen at Microsofts inkompatible Java utgjør misbruk av beskyttet materiale, ikke bare kontraktsbrudd.

Ankeinstansen mener avgjørelsen ikke forklarer nøye nok hvorfor inkompatibel Java er misbruk av beskyttet materiale. Den mener også at Sun ikke har dokumentert tilstrekkelig at selskapet rammes av Microsofts inkompatible Java. Følgelig er det etter loven ikke grunnlag å umiddelbart forby Microsoft å distribuere produktene.

Derimot er ankeinstansen enig med dommeren i at Sun sannsynligvis vil vinne fram i en eventuell rettssak mot Microsoft om Java.

Microsoft sier de har vunnet en seier fordi ankeinstansen krever at distribusjonsforbudet må trekkes tilbake. I konflikten har Microsoft hele tiden avvist at saken dreier seg om misbruk av beskyttet materiale, og at det hele koker ned til en krangel om kontrakt.

Sun sier de har vunnet en seier fordi ankeinstansen er enig i at Sun har størst sjanser for å vinne fram i en rettssak.

Trass i ankeinstansens vedtak, trekkes ikke forbudet tilbake umiddelbart. Sun sier de går ut fra at dommeren vil ta ankeinstansens synspunkter til etterretning, men utfylle sin opprinnelige avgjørelse med tilstrekkelig dokumentasjon av det han mener er misbruk av beskyttet materiale, slik at forbudet kan stå ved lag.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.