Liten nedgang i nettbruk tross nydelig vær

Gallups webmålinger for sommeren viser en nedgang i nettavislesingen, men mye mindre enn tidligere. Og dette til tross for mye sol og godvær i juli.

Gallups webmålinger for sommeren viser en nedgang i nettavislesingen, men mye mindre enn tidligere. Og dette til tross for mye sol og godvær i juli.

Hver måned leverer Norsk Gallup en nettmåling kalt WebMeasure, der faktisk bruk måles for de nettstedene som har tegnet kontrakt med analyseinstituttet. Mer om denne nettmålingen kan du lese i denne artikkelen.

Tidligere sommermåneder har nedgangen i nettbruk vært større enn i år. Kanskje nordmenn begynner å bli 'nettavhengige'? Tidligere har man kunnet skylde på at tilbakegangen har kommet av det fine været. Denne sommeren har tilbakegangen vært mindre enn tidligere, og samtidig har vi hatt det beste juli-været på lenge.

Det skal imidlertid nevnes at WebMeasure-målingene også viste en liten nedgang fra mai til juni for de aller fleste nettstedene, noe som kan ha gjort nedgangen til sommermåneden juli mindre.

Nettsted Unike besøkende
(i tusen) i juli 2001
Endring i prosent
siden juni 2001
SOL med Kvasir 1468 -12
VG Nett 966 -11,8
Dagbladet.no 696 -20.9
Aftenposten Interaktiv med Oslopuls 491 -9,7
FINN.no 350 -9,1
DinSide 336 -4,3
NRK.no 265 -6,4
digitoday 122 -7,6
tinde.no 94 -13,8
popit 72 -33,3
jippii.no 44 -27,9

Gallup presiserer i sin rapport at unike besøkende ikke er det samme som unike individer. Ønskes ytterligere informasjon om temaet kan denne artikkelen leses.

PS.
I ettertid har digitoday blitt gjort oppmerksom på at det ikke har vært solskinn i hele landet i juli. Blant annet har det vært temmelig stygt vær i Narvik. En leser kommer med følgende teori: Kanskje 'dritværet' i Nord-Norge gjør at nettbruken har vært høy i sommer?"
DS.

Til toppen