Liten netbook med Windows 7 og svær SSD

Asus viste fram forvokst «dverg-PC».

Asus S121
Asus S121

Asus viste fram forvokst «dverg-PC».

Asus viste i går fram en ny netbook-maskin som framstor som en storebror til dagens Eee PC S101-modell.

Den nye modellen, S121, er utstyrt med 12,1 tommers skjerm og er såpass stor at Asus ikke har plassert den i Eee-familien.

Under presentasjonen i går ble maskinen vist fram med en tidlig utgave av Windows 7. Dette ble nok først og fremst gjort for å vise at det er mulig, for maskinen skal komme i salg allerede om en måneds tid.

S121 vil også kunne leveres med verdens til nå største SSD (Solid State Drive), på 512 gigabytes. Til Computerworld.com sier Jonney Shih, formann i Asus, at maskinen trolig vil koste 1649 dollar med den store SSD-en. Det vil si omtrent 11.500 kroner eksklusiv moms. Asus skal ha vært med på å utvikle SSD-en selv.

Den kommende maskinen skal være under 2,5 cm tykk og veie i underkant av 1,4 kg. Den skal være utstyrt med en 1,33 GHz Atom Z520-prosessor fra Intel.

Asus skal dessuten ha lovet at maskinen skal kunne spille av åtte timer med multimedia i strekk, uten å måtte være knyttet til strømnettet. I tillegg loves det dobbelt så høy dataoverføringshastighet som det andre SSD-er tilbyr.

Et bilde av presentasjonen finnes her.

Asus S121
Asus S121

Også MSI har lansert flere kompakte PC-modeller under CES-messen denne uken. Den mest spesielle modellen heter U115 Hybrid.

Dette skal være den første bærbare PC-en i netbook-klassen som samtidig leveres med og kan utnytte både harddisk og SSD. De to lagringsteknologiene har flere egenskaper som utfyller hverandre.

U115 Hybrid leveres med Windows XP som operativsystem og skal kunne koble ut harddisken midlertidig når den kjøres i økonomimodus. Da skal det største batteriet kunne holde i opptil 12 timer.

Maskinen leveres med prosessoren Z530 fra Intel, som er klokket til 1,6 GHz, og en 10 tommers skjerm med oppløsning på 1024x600 punkter og er mellom 19 og 31,5 millimeter tykk. Vekten er på omtrent 1 kg.

Den nye PC-en vil bli utstyrt med 8 eller 16 gigabytes SSD og 120 eller 160 gigabytes harddisk. Det er uklart når maskinen vil komme i salg eller hvor mye den vil koste. Den leveres med Windows XP eller Vista.

MSI U115 Hybrid
MSI U115 Hybrid
Til toppen