Liten seier for AMD mot Intel

AMD har tatt første stikk i saken som kan overskygge rettssaken mot Microsofts på 90-tallet.

AMD har tatt første stikk i saken som kan overskygge rettssaken mot Microsofts på 90-tallet.

AMD har fått medhold fra en domstol i Delawere for å kreve dokumentasjon fra tredjepartsaktører i rettsaken, skriver selskapet i en pressemelding. Dette er aktører som ikke er saksøkt, men som AMD mener er blitt presset av Intel på en ulovlig måte.

Aktørene har ifølge Ars Technica fremdeles viktige avtaler med Intel, så saken er meget betent for dem også. Rettsavgjørelsen vil medføre krav om at disse selskapene skal bevare alle dokumenter som kan være relatert til AMDs søksmål mot Intel. De 32 selskapene vil også måtte ta vare på annet bevismateriell.

18 av 32 har ennå ikke svart, men av de som har svart, er de fleste villige til å samarbeide i forskjellig grad, bortsett fra Toshiba, som har satt seg på bakbeina.

    Les også:

AMDs advokater vil ende opp med en diger bunke dokumenter og e-poster som de må tråle gjennom etter beviser for ulovligheter fra Intels side. Anklagen mot Intel inneholder både påstander om eksklusivitetsavtaler, diskriminerende insentivordninger, trusler om hevn, innføring og håndheving av kvoter og andre former for misbruk av markedsmakt.

Dette kan bli en svært lang og komplisert prosess.

Til toppen