Liten spredning av hamskiftende orm

Antivirusleverandørene nedtoner faren ved den hamskiftende Loveletter-ormen. - Den er svært ødeleggende, men sprer seg lite, sier Steinar Wigtil i Norman.

Antivirusleverandørene nedtoner faren ved den hamskiftende Loveletter-ormen. - Den er svært ødeleggende, men sprer seg lite, sier Steinar Wigtil i Norman.

digi.no meldte om den nye Loveletter-varianten i artikkelen Windows lammes av ny hamskiftende orm i dag morges.

- Vi sender nå ut en oppdatert melding der vi nedtoner faren, sier Steinar Wigtil til digi.no. - Årsaken er at det er svært få meldinger om videre spredning.

Wigtil sier dette trolig skyldes svakheter i koden. Han er ikke fremmed for tanken at en del av forklaringen også kan være at folk har lært å ikke klikke på vedlegg av typen vbs (Visual Basic-skript).

- At denne varianten nå synes helt død, betyr ikke at det ikke kan komme nye og forbedrede varianter i løpet av helga. Vi kommer til å følge med regelmessig, og holde våre kunder løpende orientert. Vi spår likevel en rolig helg på datavirusfronten, forutsatt at man ikke klikker på vbs-vedlegg, sier han.

Daglig leder Per Hansen i F-Secures norske representant PDI Consult bekrefter Wigtils oppfatning.

- Ormen har praktisk talt ikke spredd seg etter at de første infeksjonene ble kjent. Bare et titalls tilfeller er kjent. Vi har ennå ikke fått rapporter fra våre kunder. Men ormen har fortsatt et stort ødeleggende potensial.

Les også:


Norge tapte 500 millioner på Loveletter
Microsoft tror sikkerhet dreier seg om alt eller intet
Windows lammet av ny hamskiftende orm
Filippinene forbereder lover mot kyberkrim
LoveLetter-mistenkt knyttet til Word-virus
LoveLetter-opphav er folkehelt på Filippinene
Mistenkt virusforfatter kjempet for gratis Internett
Ny e-postorm: South Park truer Windows-brukere
Mange misforståelser om ILOVEYOU-ormen
Ibas gjenoppretter tapte bildefiler
ILOVEYOU infiserte alt fra Microsoft til Pentagon

Til toppen