Liten tro på selvutslettende DVD-plater

Lave priser på både utleie og salg av vanlige DVD-filmer i USA gjør at salget av DVD-plater som gjør seg selv ubrukelige etter 48 timer kan stoppe opp før det er kommet skikkelig i gang.

Lave priser på både utleie og salg av vanlige DVD-filmer i USA gjør at salget av DVD-plater som gjør seg selv ubrukelige etter 48 timer kan stoppe opp før det er kommet skikkelig i gang.

digi.no skrev i mai i år at blant annet Disney denne høsten skulle starte utleie av DVD-filmer på plater som kunden ikke behøver å levere tilbake, rett og slett fordi platene ikke tåler å bli utsatt for luft i mer enn 48 timer. Platene leveres til kundene i vakuumpakket plast slik at utslettingstiden først starter når kunden pakker ut platen.

De første selvutslettende DVD-platene ble ifølge Reuters sluppet ut på det amerikanske markedet i forrige uke. Prisen kundene må betaler er 7 dollar per plate. Det er Disney-selskapet Buena Vista Home Entertainment.

    Les også:

Flere analytikere mener at utgivelsen på det nye formatet er et forsøk fra filmselskapene på å tjene mer penger på brukere som ikke er så flinke til å levere tilbake DVD-er som de har leid. I de fleste tilfeller er det nemlig utleiestedet og ikke filmselskapet som tjener på at kundene er trege med å levere tilbake filmene. Overtidsgebyrene tilfaller nemlig utleiestedet i sin helhet.

Men når blant annet Wal-Mart selger fullverdige DVD-filmer til under seks dollar stykket, samtidig man enkelte steder kan leie DVD-filmer i fem dager for fire dollar, kan prisen på de selvutslettende filmene være avskrekkende høy. Spørsmålet er hvor problematisk kundene synes det er å levere tilbake filmene de leier.

Dennis McAlpine, analytiker i McAlpine Associates, sier til Reuters at EZ-D, som de nye platene kalles, mer må regnes som en erfaring å lære av for Disney enn en mulighet til å tjene penger.

Til toppen