Litt bedre mobil - til 20-doblet pris

Inntil nylig var det vanskelig å brenne av mer enn 10.000 kroner på en mobiltelefon. Men nå har Nokia løftet grensen til 200.000.

Det virker som det ikke finnes grenser for hva slags produkter som kan lages i superluksus-versjoner og selges til priser med ekstra nuller bak. Som tidligere lovet, har Nokia nå lansert den første telefonen fra sitt luksusmerke Vertu.


Telefonen, eller smykket om du vil, kan fås i kasse laget i gull, platina eller krom til priser "over 20.000 dollar", det vil si rundt 200.000 kroner.
Nå er det visstnok ikke bare skallet som løfter prisen, du får faktisk en - om marginalt - bedre telefon. Komponentene skal være bedre og ringelyden skal være langt klare, men lyden du mottar under en samtale kan ikke Nokia gjøre noe med, den kvaliteten bestemmes av GSM-standarden.

Vertu-telefonen har også en ekstra knapp som kobler deg opp til en spesiell operatør/hjelper som kan booke Concorde-billetter og annet for deg.

Til tross for at prisene og Vertus marginer er høye, skal selskapet selger en del telefoner for å hente inn sine kostnader. Det London-baserte selskapet har arbeidet i fem år og har 200 ansatte, ble det opplyst under lanseringen.

Til toppen