Litt førjulsfred

I skrivende stund sitter jeg i stua mi, det knitrer lunt fra peisen, Sade på CD-spilleren og levende lys på bordet. Så lar jeg skuldrene senke seg, og klarer endelig å kjenne at det snart er jul.

I skrivende stund sitter jeg i stua mi, det knitrer lunt fra peisen, Sade på CD-spilleren og levende lys på bordet. Så lar jeg skuldrene senke seg, og klarer endelig å kjenne at det snart er jul.

Ja, for det gjelder sikkert deg også, ikke sant?

- Du har så mye å gjøre på jobben at juleforberedelsene blir en lett irriterende forstyrrelse. Når du ser det henger girlandere i butikkvinduene, må du tenke et ekstra øyeblikk før det går opp for deg at det er jula det er pyntet for.

Så der sitter du antagelig, som meg, og flekker mail i hytt og pine mens du prøver å få minst fire forskjellige prosjekter i havn innen fredag. Samtidig som du jobber med budsjettet, strategiplanene og markedskabalen for 2001.

Kanskje tygger du i deg en pepperkake sånn litt fraværende, men du holder hele tiden minst et halvt øye på innboksen din.

Og vet du hva? - Jeg syns egentlig at det er litt for jævlig! For riktig nok er jobben og bransjen og bissnissen viktig, men den er jo der hver dag. Jul, derimot, er det bare én gang i året. Og egentlig har i hvert fall jeg lyst til å benytte anledningen: Unne meg litt ettertanke, litt ekstra tid sammen med de jeg er glad i, og litt førjulsfred innerst i sjelen.

Så det har jeg tenkt å gjøre rom for, selv om det er midt i førjulsstria. Da får heller mailen vente og gulvet forbli uvasket, mens jeg tar meg litt tid til å gjøre ingen ting. Bare sitte helt stille, trekke pusten dypt og legge merke til at det endelig er blitt stjerneklart ute.

Det er da jeg kjenner, for første gang i år, at det faktisk snart er jul.

Så tenker jeg at sånn er det hver gang: Roen kommer av seg selv den, hvis man bare holder opp med å lage så forferdelig mye støy, stress og hektisk aktivitet.

Av og til er det rett og slett helt nødvendig å gjøre absolutt ingen ting.

Tenker jeg. Mens jeg stirrer ut i den mørkeblå vinternatten, og kjenner at det er blitt kaldere. Er vi heldige, får vi snø om en dag eller to. Og hvis ikke, kan vi sikkert klare oss uten.

Ha en riktig god og fredfylt jul!

Til toppen