Litt ned på stille børs

Etter en hyggelig dag i går, dabbet oppturen av og både totalindeksen og IT-indeksen falt nesten én prosent, selv om både oljeprisen og kronekursen steg.

Dagens vinner på Oslo Børs ble Iterated Systems som steg med 33 prosent, noe som blir litt mindre imponerende når det er snakk om et hopp fra tre til fire kroner. Hoppet skyldes trolig at Iterated, som lager programvare for kompresjon av bilder og video, sendte ut en pressemelding om forestående lansering på Macworld-messen i San Francisco tidlig neste uke.

Også Profdoc løftet seg pent i turbulensen rundt at de skal overtas av CAG. CAG selv derimot falt 8,7 prosent til 21 kroner og er dagens taper.

På listen over dagens vinnere kommer PC-Systemer høyt opp med et hopp på 5,6 prosent uten noen kjente nyheter om selskapet. Disse hoppene og fallene skjer stort sett etter minimal omsetning - gjerne 10-20.000 akjser. Det stemmer greit med resten av børsen. Totalomsetningen kom bare opp i 891 millioner millioner kroner. De to store IT-selskapene Netcom og Merkantildata falt svakt sammen med indeksen.

Dagens IT-taper er Ark som falt åtte prosent, men adm. dir. Jan Erik Standahl tar det neppe så tungt, for fallet skjedde etter en omsetning av 200 aksjer. Mer dramatisk er det for Provida som er nede i en ny bunnrekord på 28 kroner. Standahl bryr seg nok mer om at datter-selskapet Lantec har mottatt et søksmål på 21 millioner kroner. Søksmålet er et motsøksmål fra en kunde i Bergen hvor Lantec har vunnet sine saker helt opp til Høyesteretts kjæremålsutvalg. Ark tar det for gitt at de vinner saken som kommer opp i januar.

Saken stammer fra Datacom, et selskap Lantec kjøpte i fjor. Selskapet hadde levert et system for EU-kontroll av biler til en kunde i Bergen. Etter forsinkelser på leveransen nektet kunden å betale for systemet og hevdet at det ikke var ferdigstilt. ARK mener systemet er ferdig og i bruk hos kunden.

Til toppen