Live Aid på nettet

Cisco Systems har slått seg sammen med FNs utviklingsprogram (UNDP) for å bekjempe verdens fattigdom, blant annet ved hjelp av nettstedet NET AID.

Cisco Systems har slått seg sammen med FNs utviklingsprogram (UNDP) for å bekjempe verdens fattigdom, blant annet ved hjelp av nettstedet NET AID.

Cisco og UNDP (United Nations Development Programme) har bragt sammen kreative folk, som blant annet står bak tidligere hjelpeaksjoner som "Live Aid" og "We Are The World", for å gjøre en innsats for verdens fattige. Cisco skal utvikle et nettsted som skal tjene som en mektig informasjonskilde for å mobilisere folk til å hjelpe.

Nettstedet skal holdes oppdatert av UNDP, og skal fungere som et avregningskontor for organisasjoner og enkeltpersoner som vil hjelpe. NET AID har infrastruktur til å motta mer enn én milliard sideoppslag.

I tillegg til å være fylt med informasjon, direktesendte intervjuer, lenker og forslag til hvordan hver person han hjelpe til å bekjempe fattigdommen, skal man også kunne gi sitt bidrag gjennom nettstedet.
Cisco-sjef John T. Chambers sier at Internett har makt til å endre det meste, og at de to viktigste "Equalizers" i livet er utdannelse og Internett.


Ekstrem fattigdom berører mer enn 1,3 milliarder mennesker.

Niende oktober skal en rekke artister delta i et musikalsk evenement som skal kringkastes og nettkastes fra tre forskjellige scener samtidig. Sammen med NET AID vil dette forhåpentligvis bidra noe til å hjelpe UNDP med å nå sitt mål om å fjerne den verste fattigdommen innen år 2006.

Til toppen