- Livstruende iOS-kart

Politiet advarer Apple.

Flere bilister har kjørt seg vill i den australske ødemarken grunnet feil på Apples karttjeneste, advarer lokalt politi.
Flere bilister har kjørt seg vill i den australske ødemarken grunnet feil på Apples karttjeneste, advarer lokalt politi. (Bilde: Australia.com)

Politiet advarer Apple.

Apples allerede utskjelte kart er rene dødsfellen. Det mener australsk politi etter flere potensielt farlige episoder.

En rekke bilister har forvillet seg langt ut i ødemarken, fordi de fulgte kart med alvorlige feil, ifølge en pressmelding.

Kartanvisninger til Mildura, en by i nordvestlige Victoria, har i virkeligheten pekt til et område rundt 70 kilometer unna, midt i nasjonalparken Murray Sunset.

- Vi er ekstremt bekymret fordi parken ikke har vanntilførsel og temperaturene kan bli så høye som 46 grader, advarer lokalt politi.

Ifølge meldingen har de reddet villfarne bilister som har vært strandet i området i opptil ett døgn. Disse hadde verken mat eller væske, og skal ha tilbakelagt lange avstander til fots gjennom farlig terreng på leting etter hjelp.

Politiet i Australia har nå kontaktet Apple i håp om at feiloppføringen utbedres.

- Alle som reiser til Mildura eller andre steder i Victoria bør forholde seg til andre kartprodukter inntil feilen er rettet.

Apple byttet ut Google Maps ved lanseringen av iOS versjon 6 og iPhone 5 i slutten av september. Kvaliteten på Apple Maps har siden vært gjenstand for mye kritikk. Apples toppsjef Tim Cook måtte senere beklage og kartsjef Richard Williamson fikk også sparken etter fadesen.

    Les også:

Til toppen