Løfter WLAN til 100 Mbit i sekundet

Trådløse WLAN-nett kan løftes til 100 Mbit i sekundet, takket være smarte triks fra US Robotics.

Trådløse WLAN-nett kan løftes til 100 Mbit i sekundet, takket være smarte triks fra US Robotics.

Har du ikke vurdert å bruke trådløse nett hittil, kan du få det nå. I dag bruker de fleste den såkalte 802.11b-standarden som gir en fart på 11 Mbit i sekundet. Salget av oppfølgeren, 802.11g, som gir en fart på 54 Mbit i sekundet, er allerede i gang.

Men nå kommer det utstyr som ytterligere dobler farten. Og det er ikke hvem som helst som står bak - US Robotics var kongen i markedet for modemer.

Selskapet forteller at 802.11g-standarden bruker 30-50 prosent av båndbredden til administrasjon. Likevel er farten på 54 MBit i sekundet.

US Robotics har klart å utvikle mer effektiv programvare som reduserer dette behovet og derfor frigjør kapasitet som eksisterer fra før. Selskapet lover derfor å starte salget av rutere, aksess-punkter og PC-kort i juli som gir en fart på 100 MBit.

Utstyret er kompatibelt med 802.11g-standarden, men det er uklart om 802.11b og g-utstyr fra andre produsenter kan brukes sammen med det nye US Robotics-utstyret. For det vil ofte være vanskelig å kreve at alle brukere stanadardiserer på WLAN-utstyr fra en produsent.

Til toppen