BEDRIFTSTEKNOLOGI

Løfterikt partnerskap for Idex

Skal samarbeide med BIO-key om ID-infrastruktur.

To BIO-key-produkter: WEB-key og fingeravtrykksløsning for IBMs ESSO (enterprise single sign on).
To BIO-key-produkter: WEB-key og fingeravtrykksløsning for IBMs ESSO (enterprise single sign on).
31. mars 2014 - 13:51

Norske Idex, leverandør av teknologi for gjenkjenning av fingeravtrykk, har inngått en lisensieringsavtale med BIO-key, et amerikansk selskap som leverer biometri til ulike typer ID-systemer.

BIO-key tilbyr biometriske løsninger for blant annet IBM ESSO («Enterprise Single Sign On»), CA SiteMinder og Oracle Access Manager, og har også en biometrisk løsning for webapplikasjoner, WEB-key.

Avtalen innebærer at Idex og BIO-key skal samarbeide om en «sensor til server»-infrastrukturløsning for brukerapplikasjoner. Løsningen skal kunne brukes for autentisering både mot fysiske klienter – smartmobil, nettbrett, pc – og mot tjenester i nettskyen.

Idex bidrar med sine fingeravtrykkssensorer og gjenkjenningsalgoritmer. BIO-key bidrar med flerfaktor autentisering.

Partene mener de vil kunne kombinere program- og maskinvare for å utvikle løsninger som er mer nøyaktige, mer smidige og mer kosteffektive enn det markedet har tilgang på i dag. De vil også være i stand til å dekke flere brukerplattformer enn tilfellet er i dag.

Toppsjef i Idex, Hemant Mardia, sier kombinasjonen skaper et «potensial for betydelige verdiøkende tjenester». Slike tjenester skal utvikles i samarbeid med «ledende kunder i markedet».

Han viser til to spådommer fra analyseselskapet Gartner.

Den ene ser på trenden der bedrifter i stadig større grad tyr til eksterne leverandører for å håndtere digitale identiteter. Gartner tror at innen 2020 vil 60 prosent av alle bedrifter ha valgt en ekstern leverandør av ID-tjenester.

Den andre trenden er at biometri i stadig større grad vil legges til grunn for ID-løsninger til bedriftsnettverk. Gartner tror at innen 2015 til 30 prosent av brukere av bedriftsnettverk eller av webtjenester med høy verdi, benytte biometrisk autentisering fra sine smartmobiler og nettbrett.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.