Logg inn på PC-en ved hjelp av ansiktet

Logg inn på PC-en ved hjelp av ansiktet

Et canadisk selskap skal tilby en innloggingsløsning til PC-er som tar i bruk ansiktsgjenkjenning.

Problemer knyttet til bruken av passord, spesielt brukerne vansker med å huske passord som gir tilstrekkelig sikkerhet, har ført til at mange nå tilbyr biometrisk innloggingsutstyr som alternativ eller supplement til passordene. Fingeravtrykklesere er foreløpig det vanligste, men også iris-skannere er tilgjengelig.

I går annonserte canadiske Bioscrypt et kamera som skal kunne gjenkjenne brukerne av en datamaskin og automatisk logge dem på. Kameraet, VisionAccess 3D DeskCam, kan integreres med selskapets VeriSoft Single Sign On, slok at det i tillegg til innlogging på en Windows-PC og lokalnettet, også kan benyttes for å logge brukeren på forhåndsregistrerte nettesteder eller applikasjoner.

Kameraet gjenkjenner ansikter ved å registrere 40.000 punkter i et 3D-nett. Ryan Zlockie, en produktsjef i Bioscrypt, sier til News.com at systemet har greid å skille mellom eneggede tvillinger og mellom et menneskeansikt og en profesjonelt laget avstøpning av det samme ansiktet. Derimot skal det ikke bry seg om hvorvidt brukeren anlegger eller fjerner ansiktshår.

Systemet, som skal komme på markedet i løpet av neste kvartal, ventes å ha en prislapp på 350 dollar i starten. Men dersom produksjonen økes kan prislappen ifølge Zlockie trolig kunne reduseres til omtrent 200 dollar.

Kameraet kobles til en PC via USB og er først og fremst ment som et supplement til passord. Kameraet plasseres på skrivebordet til brukeren og er omtrent 7 centimeter høyt og én centimeter bredt.

Til toppen