RESULTATERFINANS

Logica kjøpes opp

Stor aktør vil vokse i Europa.

Logicas toppsjef Andy Green stiller seg bak oppkjøpet fra kanadiske CGI Group.
Logicas toppsjef Andy Green stiller seg bak oppkjøpet fra kanadiske CGI Group. Bilde: Per Ervland
31. mai 2012 - 11:36

Det London-baserte IT-selskapet Logica blir kjøpt opp av det kanadiske teknologiselskapet CGI Group. Dermed får en av de store aktørene i det norske markedet for IT-tjenester en ny eier.

Kanadiske CGI Group har omtrent 31.000 ansatte ved 125 kontorer verden over. De leverer IT-tjenester i det samme markedet som Logica men skal ikke ha mye geografisk overlapp, og hadde per første kvartal en årlig omsetning på 4,3 milliarder dollar 26,7 milliarder norske kroner.

Oppkjøpet verdsetter Logica til 1,7 milliarder pund, 16 milliarder kroner. Det kanadiske selskapet betaler dermed 60 prosent mer enn hva selskapets aksjer handles for på børsen i London. De siste kvartalene har Logicas aksjekurs vært under press ettersom de har måttet nedjustere forventningene til fremtidige inntekter. Det siste året har Logicas aksjekurs falt over 50 prosent.

Men på børsen i London steg aksjekursen over budet fra CGI. Årsaken er at investorene forventer det kan komme et bedre bud fra en annen kjøper.

– Dette er en riktig transaksjon på et riktig tidspunkt ettersom industrien globaliseres. Industrien konsolideres på global basis ettersom våre kunder gjør det samme, sa CGIs toppsjef Michael Roach i en telefonkonferanse som Bloomberg News refererer fra.

Han sier at selskapets ekspansjon til Europa er et logisk steg ettersom det europeiske IT-markedet er svært attraktivt. Det europeiske IT-markedet har en årlig omsetning på hele 200 milliarder Euro.

I 2008 kjøpte Logica opp WM-data og fikk dermed en stor posisjon i det nordiske og norske IT-markedet.

Ifølge Bloomberg News forventer selskapet at oppkjøpet kan sluttføres i løpet av september i år. Men det fordrer at aksjonærene godtar budet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.