KARRIERE

Logica kutter i Norge

- Avgjørende for lønnsomheten.

MASSEOPSIGELSER: Logica kutter dypt kort tid etter de ble kjøpt opp av IT-tjenesteselskapet CGI.
MASSEOPSIGELSER: Logica kutter dypt kort tid etter de ble kjøpt opp av IT-tjenesteselskapet CGI. Bilde: Bloomberg/All Over Press

En drøy måned etter at kanadiske CGI fullførte oppkjøpet av IT-tjenesteselskapet Logica, er det duket for masseoppsigelser.

De to selskapene fikk etter oppkjøpet samlet en stab på 72.000 fordelt på 40 land. Tjenestene de leverer er overlappende i natur, men i mindre grad geografisk, altså markedene der de er til stede.

Bekrefter kutt: Graciella Garmann er direktør for marked og kommunikasjon i Logica Norge.
Bekrefter kutt: Graciella Garmann er direktør for marked og kommunikasjon i Logica Norge.

Nå står giganten foran en kraftig omstilling, som får konsekvenser for ansatte i en rekke land. I Norge mister nærmere 50 ansatte jobbene sine i Logica. Det utgjør i underkant av 10 prosent av staben.

De ansatte fikk den triste beskjeden onsdag morgen.

- Dessverre vil omorganiseringen innebære at det blir noen nedbemanninger også i Norge. Hvem som blir berørt er fortsatt ikke avklart, men vi snakker anslagsvis om 40 - 50 personer, forteller Logica Norges kommunikasjonssjef Graciella Garmann til digi.no.

Ifølge Garmann er kuttrunden helt nødvendig for å sikre lønnsomheten.

- Endringene som gjennomføres er avgjørende for fremtidig lønnsomhet og vekst for CGI i Norge, sier hun.

Hvorvidt det blir nødvendig med rene oppsigelser, eller om det kan være snakk om frivillig avgang og eventuelt sluttpakker er så langt ikke klart.

- Prosessen med nedbemanninger er i startfasen. Det er for tidlig å si noe mer om dette, svarer Logica Norge-direktøren.

Logica har i Norge den siste tiden mistet flere store kontrakter, som de har nytt godt av i mange år. Blant annet røk flere Nav-rammeavtaler verdt flere hundre millioner kroner, som nylig gikk til konkurrenten Atea.

Flere kutt

Også i Sverige der Logica har en langt større avdeling blir det blodige kutt. Selskapets svenske avdeling består i dag av drøyt fem tusen ansatte. Av disse vil 350 - 400 medarbeidere miste jobbene sine, melder svenske IT24.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.