Logica trimmer drifts-«fabrikken»

IT-giganten sier opp ansatte i knalltøft marked. Samtidig vokser de.

Logica trimmer drifts-«fabrikken»

IT-giganten sier opp ansatte i knalltøft marked. Samtidig vokser de.

IT-tjeneste og -driftsleverandøren Logica Norge omsatte i fjor for nær en milliard kroner, noe som trygt plasserer dem blant landets ti største IT-selskaper.

De offisielle tallene legges ikke frem før i februar, men Logica forteller at 2009 har vært et godt år, og at de ligger foran egne planer både med omsetning og resultat. Det betyr vekst også i år.

Likevel må IT-giganten si opp ansatte. Senest i november måtte 20 ansatte gå, innrømmer norgessjef Tor Malmo ovenfor digi.no. Det er på driftsbiten skoen trykker.

- Det er ingen dramatikk i dette fra selskapets side. Totalt sett er dette en relativt beskjeden korrigering. For de berørte er det selvsagt tøft, men dette er en kontinuerlig del av virksomheten vi driver. Vi må tilpasse kostnadene i forhold til den tøffe konkurransen.

Trimmer drifts-fabrikken: Logica Norge-sjef Tor Malmo.
Trimmer drifts-fabrikken: Logica Norge-sjef Tor Malmo.

Ifølge Logica-sjefen utgjør drift og driftsrelaterte tjenester et marked der det er svært mange om beinet.

Fabrikk

- Driftsområdet er en form for fabrikk. Vi må levere til en tjenestenivåavtale (service level agreement, SLA) i forhold til pris til kunde. Da er det viktig å trimme kostnadene slik at vi blir konkurransedyktige og kan vinne nye prosjekter.

Malmo ønsker ikke å kommentere hvilke betingelser de oppsagte medarbeiderne har fått.

Logica benytter i Norge en leveransemodell de kaller for «blended», der mesteparten av tjenestene leveres lokalt av deres rundt 650 norske ansatte og 130 innleide konsulenter. I tillegg sper de på med om lag 120-130 personer fra Logica India.

Digi.no har fått høre om tøffere betingelser blant selskapets norsk kontingent, blant annet med overgang fra vakt til skiftordninger og innstramminger på goder til ansatte.

- Det har vært gjort endringer fra vakt til skiftordninger, innrømmer Malmo, men han avviser at det har vært gjort endringer med de ansattes goder.

- Når man trimmer organisasjonen er man på tå hev i forhold til den totale kostnadsbasen og vi ser hva vi bruker penger på, men vi har ikke endret noen goder for våre ansatte.

    Les også:

Til toppen