BEDRIFTSTEKNOLOGI

Logica ut mot børsdirektøren

Logicas begjæring til Oslo Byrett om en midlertidig forføyning for å stanse Oslo Børs i å kreve innløsning av en bankgaranti, ble i går avslått av Oslo Byrett. Garantien ble gitt i forbindelse med kontrakten for det nye handelssystemet NGTS ved Oslo Børs.

Eirik Rossen og Harald Brombach
3. juli 1997 - 14:58

- Avgjørelsen har ingen betydning i forhold til Logicas søksmål mot Oslo Børs. Det som overrasker oss er hvordan børsdirektøren har håndtert denne saken, sier Arthur Casciaro, markedsdirektør i Logica plc, i en pressemelding. - Den nåværende børsdirektøren undertegnet personlig godkjennelsen av en viktig delleverering i prosjektet og lovet betaling for arbeid tilfredsstillende utført av Logica i henhold til avtalen. Han nektet deretter å betale fakturaen og fulgte opp ved å heve kontrakten med Logica.

Ifølge Casciaro påløper det nå betydelige saks- og administrasjonsomkostninger for begge parter. Casciaro mener hele saken normalt ville kunne løses rundt et forhandlingsbord.

Bakgrunnen er at Logica har saksøkt Oslo Børs for manglende betaling av en faktura, urettmessig heving av Logicas kontrakt på utvikling av nytt handelssystem, samt at Oslo Børs har nektet å betale for ekstraarbeid utført på oppdrag av Børsen. Saken kommer opp for Oslo Byrett i januar 1998.

For å komplisere saken ytterligere har Oslo Børs nylig forsøkt å tilsidesette den juridiske prosessen og myndigheten til Oslo Byrett ved å engasjere en advokat i en seksmåneders periode for å avgjøre om Oslo Børs kunne benytte seg av Logicas bankgaranti. I følge Casciaro konkluderte advokaten i Børsens favør etter å ha avslått å få presentert Logicas side av saken.

- Heller ikke denne juridiske betenkningen har noen relevans i forhold til Logicas søksmål mot Oslo Børs, forteller Casciaro videre. - Logica kan dokumentere at vi har arbeidet hardt for å levere det nye handelssystemet og at Oslo Børs visste at deres manglende evne til å bli enige om sine presise krav til systemet i løpet av en ti-måneders periode ville forsinke prosjektet.

Casciaro beklager at Logica var nødt til å gå rettens vei mot Oslo Børs, særlig tatt i betraktning at dette er første gang Logica har saksøkt en klient i løpet av selskapets 28-årige historie.

Logica har arbeidet med Oslo Børs i åtte år og har designet det nåværende handelssystemet (TTS). NGTS-systemet ville i følge Casciaro ha plassert Oslo Børs i forkant av den teknologiske utviklingen blant internasjonale børser. Logica har også solid erfaringsbakgrunn fra leveranser av vellykkete systemer til børser over hele verden.

Børsdirektør Kjell Frønsdal var ikke tilgjengelig for kommentar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.