RESULTATERFINANS

Logisoft kjøper dansk selskap

Det norske programvareselskapet Logisoft kjøper 51 prosent av det danske dataselskapet City Data Systems for 6,8 millioner kroner.

Einar Ryvarden
10. feb. 1999 - 11:54

Logisoft, som spesialiserer seg på logistikk og flåtestyring, har skaffet seg et dansk kontor gjennom oppkjøpet av City Data Systems. Logisoft overtar foreløpig bare 51 prosent av aksjene i det danske selskapet, men har opsjon på resten. Meningen er at City Data Systems blant annet skal selge Logisofts produkter i Danmark.

Eierne av City Data Systems får oppgjør med 388.000 aksjer i Logisoft, som med gårsdages sluttkurs tilsvarer 6,8 millioner kroner. Logisoft-aksjen har siden slutten av 1997 falt jevnt fra en toppnotering på 61 kroner til 13 kroner tidlig i januar, men har tatt seg opp siden til 17,50 kroner.

Logisoft ASA inngikk i går avtale om å kjøpe 51 prosent av aksjene i det danske selskapet City Data Systems AS med opsjon til å overta de resterende aksjene. Det danske selskapet omsatte i fjor for 12 millioner kroner med et resultat før skatt på 1,2 millioner kroner. City Data Systems har 14 ansatte med kontor i Århus og København.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.