RESULTATERFINANS

Logisoft vokser i bredden

Logisoft går inn for fusjon med 3.PART som leverer økonomisystemene IBM Løsning 1 og Concorde XAL. - Vi har lenge hatt et samarbeid med Logisoft og fusjonen er derfor en naturlig fortsettelse av dette, sier administrerende direktør i 3.PART KM Bjørneby, til digi.no.

Eirik Flaa
16. des. 1997 - 11:57

Logisoft har inngått en avtale med 3.PART, med intensjon om å fusjonere selskapet inn i Logisoft. Det nye selskapet skal etter planen kunne tilby bredere løsninger og vil omfatte økonomisystemer IBM Løsning 1 og Concorde XAL, som er 3.PART sine hovedprodukter. Fra før leverer Logisoft datafangstsystemer og logistikksystemer (fra tidligere Minard).

- Sammenslåingen passer som hånd i hanske, sier administrerende direktør i 3.PART, KM Bjørneby, til digi.no. Han forklarer at de to selskapene har samarbeidet over lang tid, og at fusjonen dermed er en naturlig prosess.

- Vår satsing på økonomisystemer har hele tiden vært svært logistikkfokusert. Når vi nå går inn i Logisoft vil vi kunne tilby totale løsninger, sier Bjørneby.

Fusjonen mellom Logisoft og 3.PART vil skje i form av 600.000 nye aksjer i Logisoft som hvorav 74 prosent tilfaller KM Bjørneby gjennom selskapet med det svært karakteristiske navnet AS Bjørnetjenester. I forhold til børsverdi på Logisoft verdsetter avtalen 3.PART til rundt 35 millioner kroner. Logisoft sin børsverdi er 161 millioner kroner.

Den langt høyere verdsettingen av Logisoft kommer til tross for at selskapets omsetning ligger langt under den i 3.PART. Per tredje kvartal er omsetningen i Logisoft 16,7 millioner kroner, men Logisoft har en estimert omsetning for året på 48 millioner. Begge selskapene vil trolig lande på rundt null i resultat for inneværende år.

- Prisen gjenspeiler at det er langt større upside i Logisoft enn i 3.PART, sier administrerende direktør i Logisoft, Einar Martmann, til digi.no.

Det er langtfra sikkert at fusjonen med 3.PART blir den siste for Logisoft. Selskapet mener nå å ha opparbeidet en god bredde i Norge, men i Danmark og Sverige står fortsatt Logisofts datafangstløsninger på egne bein.

- Vi har ingen planer om å etablere 3.PART sin virksomhet utenfor Norge, sier Martmann som ikke utelukker nye fusjoner eller oppkjøp av andre selskaper.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.