Logitech finner opp rullehjulet på nytt

Logitech lanserer denne uken to nye mus som skal gjøre det enklere å bla gjennom store datamengder.

Logitech finner opp rullehjulet på nytt

Logitech lanserer denne uken to nye mus som skal gjøre det enklere å bla gjennom store datamengder.

Logitech skal fra og med i morgen tilby to nye musmodeller, begge utstyrt med det selskapet kaller MicroGear Precision Scroll Wheel. Dette er et hjul som kan spinne i opptil sju sekunder etter at brukeren har gitt det en dytt med fingeren. På den måten kan brukeren navigere seg gjennom store mengder data, for eksempel linjer i et regneark eller lange websider, uten å måtte bruke rullefeltene eller rotere det vanlige rullehjulet på musen et utall ganger.

I løpet av sju sekunder skal man med det nye hjulet kunne bevege seg gjennom 10.000 linjer i et regneark. Et tradisjonelt hjul ville måtte roteres 500 ganger for å oppnå det samme, hevder Logitech.

En studie nylig utført av Logitech, skal ha avslørt at gjennomsnittsbrukeren har seks applikasjoner samtidig åpne på datamaskinen, og at det aktive vinduet byttes hvert 50 sekund. For å navigere på det enorme mengden digitalt innhold man har til rådighet, bruker folk rullehjulet på musen nesten åtte meter i løpet av en åttetimers dag.

Dette skal være bakgrunnen utviklingen av det nye rullehjulet, som tilbys på de trådløse lasermusene MX Revolution og VX Revolution.

Nå er det ikke slik at hjulet, som er motorisert, spinner raskt hele tiden. Det vil tilpasse seg brukerens bevegelser. Ved rolige bevegelser skal det oppføre seg på den vanlige "klikk-til-klikk"-måten. Brukeren skal også kunne låse musen til ett modus ved å klikke på hjulet. Dessuten skal både hjulet og de øvrige sju knappene være programmerbare gjennom programvare som er tilgjengelig for Windows og Mac OS X.

MX Revolution-modellen, som er beregnet for stasjonære maskiner, har også et annet hjul som enten kan benyttes for å zoome inn og ut av bilder og dokumenter, eller for å bytte mellom to applikasjoner. Denne musen har en veiledende pris på 849 kroner.

VX Revolution-modellen er beregnet for bruk sammen med bærbare PC-er. Den er noe mindre enn MX-modelle og har en åpning for å lagre en 2,4 GHz mikromottaker. Den har dessuten en egen bryter for å skifte mellom de to modiene for hjulet, samt en zoom-bryter. Veiledende pris er 679 kroner.

Begge musene er utstyrt med føtter av polytetrafluoroetylen, bedre kjent som teflon, noe som gir liten glidemotstand. Hjulene er derimot utstyrt med et gummibelte som skal øke glidemotstanden mot fingeren.

Til toppen