Logitech klar med lasermus

Logitech skal være først ute med en laserbasert, optisk datamus.

Logitech skal være først ute med en laserbasert, optisk datamus.

Logitech lanserte i dag musen Logitech MX 1000 Laser Cordless Mouse, en mus som benytter laser som sporbelysning

- Vi har skrudd av de røde lyset på disse optiske musene og erstattet det med en usynlig laser, sier David Henry, leder for Logitechs forretningsenhet for kontrollenheter, i en pressemelding. Ifølge Henry skal musen kunne "se" flere mikroskopiske detaljer og dermed være mer raskere til å reagere ved bruk på ulike typer underlag. Ifølge Logitech skal lasermusen, som er utviklet i samarbeid med Agilent Technologies, være 20 ganger så sensitiv overfor detaljer i underlaget enn LED-baserte, optiske mus.

Laserstrålen sendes mot underlaget, som da belyses. Refleksjonene av dette lyset fanges så inn av en sensor. Sensoren skal kunne fange opp 5,8 megapiksler med detaljer i sekundet.

I tillegg til laseren, er den nye musen utstyrt med det Logitech kalles Tilt Wheel Plus Zoom, som skal gjøre det mulig for brukeren å skrolle i tre dimensjoner, opp og ned, til høyre og venstre, samt å zoome inn og ut.

Musen benytter 27 MHz RF-teknologi som sender data med samme hastighet som mus med kabel, opptil 125 ganger i sekundet. Dette skal ifølge Logitech være 2,5 ganger oftere enn andre RF-baserte mus, noe som skal gi muspekeren en mer glidende bevegelse og bedre presisjon.

Musen skal også være utstyrt med en firenivåers batteriindikator, som forteller brukeren når det er på tide å lade det innebygde batteriet. Med en ladetid i krybben på 3-4 timer, skal musen kunne brukes i omtrent tre uker. Lading i ti minutter skal holde for å bruke musen en full dag.

Den nye lasermusen skal bli tilgjengelig i Europa i begynnelsen av september. Anbefalt utsalgspris i USA er omtrent 80 dollar.

Til toppen