KARRIERE

Lokker ansatte med seks måneder i India

I et stramt arbeidsmarked frister nå Accenture med å starte en karriere-start i India.

29. okt. 2006 - 12:30

En stadig lavere arbeidsledighet i IT-bransjen gjør at bedriftene tyr til nye og kreative knep for å lokke til seg hodene.

Nå tilbyr Norges største konsulentselskap en ekstra bonus for unge og rastløse mennesker. I noen uker har Accenture søkt etter nyutdannede ingenører og lokker med et seks måneders opphold i India.

Som mange av de store selskapene har India flere store kontor i India. Og ved Bangalore-kontoret arbeider Accenture med to prosjekter for en norsk kunde. De nyutdannede som ønsker vil starte sin jobb i Accenture med å arbeide med systemutvikling på et av disse to prosjektene i Bangalore i seks måneder.

- De ansatte vil få en uke i Oslo og så en uke i Riga hvorpå turen går til Bangalore, forteller Sigurd Knudsen i Accenture til digi.no.

Livet som der møter dem vil være ganske anderledes - på flere punkter.

- Bangalore er en by med 7-8 millioner innbyggere og et ubeskrivelig trafikkproblem. De ansatte kan derfor ikke bo for langt unna kontoret og de må dele på en privatsjårfør, man kjører ikke selv i India, det er for farlig for en utenlending, forteller Knutsen som selv har vært i India en rekke ganger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.