UTVIKLING

Lokker iPhone-utviklere til Windows Mobile

Microsoft har kommet på etterskudd.

Apple har hatt stor suksess med selskapets distribusjon av tredjeparts applikasjoner til iPhone via App Store, i alle fall når man måler i mengden av programvare som tilbys og utveksles der.

Dette er en suksess som flere forsøker å kopiere.

Microsoft ble en aktør i markedet for smarttelefoner lenge før Apple, men ser ut til å slite med å begeistre mange utviklerne. I alle fall ser selskapet seg nødt til å forsøke å lokke iPhone-utviklere til også å lage Windows Mobile-versjoner at applikasjonene. Dette i forkant av lanseringen av selskapet Windows Marketplace for Mobile, som skal skje senere i høst.

I et blogginnlegg skriver Microsofts Constanze Roman om en kasusstudie om hvordan utvikleren av Amplitude-applikasjonen til iPhone har laget en Windows Mobile-versjon av det samme programmet.

Applitude for Windows Mobile
Applitude for Windows Mobile

I utgangspunktet burde det være mer attraktivt å lage programvare for Windows Marketplace for Mobile enn for App Store, siden Microsoft ikke vil ha like strenge regler for hva slags programvare som får tilbys som det Apple har. Dessuten, ifølge The Register, er det 30 millioner brukere av Windows Mobile 6 og nyere der ute, mens det per juni i år skal være solgt drøyt 26 millioner iPhone-mobiler.

Problemet til Microsoft er at Windows Mobile anses som traust. Det taper dessuten markedsandeler til blant annet nettopp iPhone, noe som nok påvirker hvilken plattform utviklerne velger å utvikle for.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.