Lokker med Harry Potter-billetter på nett

Nettsvindlere lokker med gratis Harry Potter-billetter for å få barna til å laste ned skadelige programmer.

I en regntung sommer velger mange å tilbringe mye tid på nettet, enten det er på Facebook, MyeSpace eller Bebo. For svindlere og hackere er dette gylne tider for å lure til seg sensitiv informasjon og private personopplysninger. Nå lokker de med gratis Harry Potter-billetter for å få barna til å laste ned skadelige programmer.

Harry Potter er en av de heteste truslene nå, hevder Norgessjef Thomas Næss i Trend Micro.

Nettkriminelle har lokket med en epost om gratis billetter til den siste Harry Potter-filmen for å få unge til å åpne et vedlegg som inneholder en trojaner, sier Næss. En trojaner er som navnet antyder, et virus som utgir seg for å være en gave i en eller annen form. Han ber foreldre om å være forsiktig med å gi barn og unge ubegrenset tilgang til PCen.

Både Bebo, Facebook og MySpace er populære nettsteder for unge. Bebo er en av Storbritannias mest populære sosiale nettsteder og mer enn en tredjedel av brukerne er under 18 år. Denne populariteten glir ikke ubemerket forbi nettsvindlerne. Kriminelle har i stor grad begynt å bruke disse sidene for å lokke de unge til å gi fra seg informasjon eller for å få dem til å laste ned ondsinnet kode på maskinen.

Til toppen