Lokker med meningsfylt arbeid, ikke lønn

Umoe Consulting skal utvide, og håper ikke alle SAP-folk jakter på super-lønn.

Lokker med meningsfylt arbeid, ikke lønn
Bilde:

Umoe Consulting er et resultat av fusjonen mellom Umoe Consulting (tidligere Ulriken Consulting) og Bro Consulting i 2006. Selskapet har 70 ansatte og er et deleiet datterselskap av Umoe IKT.

Selskapet ønsker å vokse fra 70 konsulenter til 210 innen 2010, hvorav en betydelig andel skal ha SAP-kompetanse.

Umoe Consulting leverer løsninger innenfor beslutningsstøtte («business intelligence») basert på Microsoft, SAS Institute og SAP, i tillegg til å utvikle og drifte ERP-systemer på SAP, .Net, Java og Oracle.

Den norske IT-bransjen lider allerede av et antatt underskudd på rundt 200 SAP-konsulenter. Det skremmer ikke Umoe Consulting-sjef Lars Rinnan og avdelingsdirektør Terje Granum.

- Å finne SAP- konsulentene er ingen umulighet – Å finne SAP-konsulentene er ingen umulighet, vi må bare belage oss på å bruke litt mer tid for å finne de riktige hodene, sier Granum til digi.no.

Han rister på hodet av det han kaller lønnshysteri i bransjen, og mener at utsiktene til en meningsfylt jobb i et utviklende miljø, må være den største triggeren.

Granum vil være ansvarlig for å bygge opp SAP-satsingen til Umoe Consultings virksomhet i Oslo-regionen. Han kommer fra stillingen som SAP-ansvarlig i Bouvet der han i løpet av en toårs periode bygget opp Oslo-avdelingen fra to til 35 ansatte. Han har også vært ansatt som prosjektleder i SAP Norge.

Lars Rinnan ser gjerne til både utlandet og til eldre IT-folk som nye ansatte i Umoe Consulting.

– Vi er i utgangspunktet en seniorbedrift, og skal være mest ute hos kunden med rådgivning og utvikling. Det er ingen ulempe om de som søker har lang erfaring, og de må gjerne være over 50 år, framholder Rinnan.

Umoe Consulting har i dag avdelinger i Oslo, Stavanger og Bergen. Konsulentdivisjonen ble opprettet nettopp for å komme nærmere kunden.

- Det er ingen ulempe om de som søker har lang erfaring, og de må gjerne være over 50 år Med basis i business intelligence og datavarehus, mener Rinnan å nettopp ha den riktige bakgrunnen for å kunne forstå kundens forretning, og å gjøre teknologi tilgjengelig på en slik måte at det øker kundenes konkurransekraft.

Selskapets første halvår endte på en omsetning på 31,3 millioner kroner og et driftsresultat på 3,8 millioner kroner. Umoe Consulting hadde i fjor, etter at de to selskapene fusjonerte, en samlet omsetning på 46,3 millioner kroner og et driftsresultat på 3,45 millioner kroner.

Les mer om:
;