KARRIERE

Lokker med penger til BI-studenter

Visma-sjef Øystein Moan går nye veier for å trekke til seg IT-kandidater.

15. sep. 2008 - 10:44

Visma vil gjerne ha nyutdannede med på laget og har utarbeidet en plan for å tiltrekke seg den beste kompetansen. BI-studenter er målet.

Fredag kveld var det graduering på Handelshøyskolen BI. 300 studenter mottok vitnemål etter endt bachelor-utdanning innen økonomi, administrasjon og IT. Vismas konsernsjef Øystein Moan deltok også på festen, og overrakte diplom og pengegaver til de to beste studentene.

- Det ligger ingen forpliktelser eller forventninger knyttet til det å motta stipendet, men vi inviterer vinnerne til å holde kontakten med oss, hevder Øystein Moan.

Han legger likevel ikke skjul på at Visma ønsker de beste og mest lovende nyutdannede. Enten nå som de nettopp er ferdig uteksaminert, eller på et senere tidspunkt.

Det er stadig flere unge som gjerne søker seg til Visma. I våres gjorde selskapet et byks oppover på Universums og Dagens Næringslivs liste over IT-studentenes drømmebedrifter. Visma inntok 23-plassen i årets rangering, og passerte anerkjente teknologigiganter som Oracle og Hydro.

Forklaringen mener Moan er en kombinasjon av synlighet og godt forarbeid på høgskoler og universiteter og ulike trainee-programmer for nyutdannede.

I fjor ansatte Visma nesten 350 nye medarbeidere i Norge. Så langt i år har ytterligere 350 nyansatte kommet til. Visma rekrutterer i stor skala i et arbeidsmarked der det, til tross for en svak oppgang i arbeidsledigheten, er rift om kompetente folk.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.