UTVIKLING

Lokker på PHP-utviklere med Windows Azure

Microsoft ønsker at flere PHP-prosjekter skal kjøres på selskapets systemer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. mai 2009 - 09:07

Microsoft kunngjorde under selskapets Tech-Ed-konferanse i India denne uken at selskapet er i ferd med å utvikle et PHP SDK for Windows Azure, noe som skal gjøre det mulig i kjøre PHP-baserte applikasjoner fra Microsoft nettskyløsning.

PHP er blant de mest brukte språkene for å lage dynamiske websider. Men ifølge en rapport fra 2006 har PHP-løsninger tradisjonelt i liten grad blitt kjørt på Windows. Det er uklart i hvor stor grad Microsoft har lykkes med å endre dette bildet, men selskapet har de siste årene i økende grad begynt å støttepopulære åpen kildekode-løsninger mer aktivt.

PHP SDK for Windows Azure, som også kalles PHPAzure, er utviklet av RealDolmen. Men prosjektet, som er basert på åpen kildekode, er finansiert av Microsoft. Målet er å tilby høynivå abstraksjoner som gjør det mulig for PHP-utviklere å samhandle med Windows Azure på en enkel måte.

Ifølge et blogginnlegg på Microsofts Port25-sider, fokuserer PHPAzure på REST og tilbyr PHP-klasser for Windows Azure blob-er, tabeller og kø, hjelpeklasser for HTTP-transport, AuthN/AuthZ, REST og feilhåndtering, samt støtte for administrasjon, instrumentering og logging.

Den logiske arkitekturen til PHP SDK for Windows Azure.
Den logiske arkitekturen til PHP SDK for Windows Azure.

En alfaversjon av PHPAzure ventes å bli tilgjengelig på denne siden den 15. mai. En funksjonsferdig testversjon skal etter planen gjøres tilgjengelig den 31. juli, mens den endelige versjonen kan ventes den 21. august.

Under Tech-Ed India introduserte Microsoft også flere andre PHP-relaterte løsninger, blant annet et verktøysett som gjør det mulig for PHP-utviklere å inkludere Silverlight-kontroller, Microsoft Virtual Earth-kart, IE Webslices og Accelerators i PHP-baserte webapplikasjoner. I tillegg er det gjort tilgjengelig en løsning som automatisk kan genere enkle CRUD-applikasjoner (Create, Read, Update, Delete) basert på PHP fra en tabell i SQL Server.

Mer informasjon om disse løsningene finnes i dette blogginnlegget.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.