Lokketilbud for WinPhone8-utviklere

SDK-en er klar og Microsoft senker inngangsprisen.

Lokketilbud for WinPhone8-utviklere
Microsoft ga ut SDK-en til Windows Phone 8 i forbindelse med utviklerkonferansen Build i Seattle denne uken.

Microsoft har tatt seg uvanlig god tid med denne utgivelsen. Men nå er utviklerverktøyene (software development kit, SDK) til Windows Phone 8 omsider lansert.

Det skjedde tirsdag, altså dagen etter at det nye mobile operativsystemet ble lansert.

Ikke en dag for tidlig, vil nok mange mene. SDK-en er nødvendig for å skape programvare til plattformen, der tilbudet av apper fortsatt ligger et stykke bak konkurrenter som iOS og Android.

Microsoft gir omsider alle tilgang til SDK-en for Windows Phone 8.
Microsoft gir omsider alle tilgang til SDK-en for Windows Phone 8. Bilde: Per Ervland

Den saliggjørende pakken Windows Phone SDK 8.0 har siden september vært tilbudt et svært begrenset utvalg kunder, noe Microsoft har måttet tåle kritikk for, men er nå altså tilgjengelig for alle. Last ned her.

Dette får du

SDK-en har en filstørrelse på rundt 1,6 gigabyte og inkluderer et frittstående integrert utviklermiljø (IDE) basert på Visual Studio Express 2012, for utvikling av mobilapplikasjoner til Windows Phone 8 og 7.5, samt utvidelse for Visual Studio 2012-utgavene Professional, Premium og Ultimate.

Med følger også emulator slik at utviklere kan teste ut programmer virtuelt, uten å måtte ta omveien om en Windows Phone 8-mobil. Se også fullstendig oversikt over alt som er nytt i utviklerpakken.

Verktøyene fungerer bare med Windows 8 og Windows 8 Pro, hvilket betyr at du må oppgradere til nyeste utgave av operativsystemet for å kunne lage programvare til mobilplattformen.

Lokkepris

Verktøyene er gratis, men utviklere som ønsker å distribuere gratis eller betalte apper i Windows Phone Store må ha en Dev Center-konto som koster penger.

For å lokke til seg flere utviklere har Microsoft satt ned prisen for slike kontoer fra 99 dollar til 8 dollar. Tilbudet er begrenset og varer bare en drøy uke, inntil 7. november 2012.

Alle må imidlertid betale full pris i første omgang, for så å få differansen refundert innen halvannen måned, ifølge et blogginnlegg Microsoft har publisert.

    Les også:

Les mer om: