BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lommecomputer fra NEC

NEC slipper sin første Windows CE-baserte lommedatamaskin den 11. juli - i første omgang med japansk versjon av Windows CE.

Liv Torild Mytting
27. juni 1997 - 16:01

NEC Corporation annonserte i Tokyo at de har den første lommedatamaskinen, MC-CS11, klar den 11. juli. For å få dem kompatible med Windows-miljøet, har de valgt Windows CE i bunn, i første omgang den Japanske versjonen.

Lommecomputeren er utstyrt med en 5,1 tommers svart-hvitt DSTN-skjerm. To AAA batterier gir en batteridtid på 40 timer. Dette muliggjøres takket være adopsjonen av selskapets egen 64-biters RISC mikroprosessor, VR4102, som optimaliserer forholdet mellom og brukstid og prosessorhastighet.

Internasjonalt lanseres to modeller: MC-CS11 og MC-CS12. Den første slippes 11. juli til i underkant av USD 650, mens MC-CS12 kommer 28.august og vil ligge på drøyt USD 775.

Etter det digi forstår, har ikke Packard Bell NEC, som forhandler NECs produkter i Norge, tatt noen avgjørelse på hvorvidt produktene skal komme på det norske markedet eller hvilken Windows CE-versjon de eventuelt skal baseres på.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra