Lommemaskin-salget faller dramatisk

Stadig færre føler at de trenger en lommemaskin (PDA), viser ferske tall for andre kvartal.

Stadig færre føler at de trenger en lommemaskin (PDA), viser ferske tall for andre kvartal.

Ferske IDC-tall for andre kvartal viser et dramatisk fall i det globale salget av lommedatamaskiner (PDAer). Det ble solgt 2,27 millioner maskiner i andre kvartal, et fall på 10,7 prosent siden samme periode i fjor. Salget i første kvartal var 21 prosent lavere enn samme kvartal året før.

Dette er dårlige nyheter for Palm, HP og andre produsenter av slikt utstyr, for de fleste bransjer og leverandører melder nå at salget hvertfall har flatet ut og mange melder om noe bedre tider.

Analytikere påpeker manglene på nye nyheter, men en annen årsak er at leverandørere taper salget til mobiltelefon-produsentene som lager stadig mer lommedatamaskin-aktige telefoner. Alle må ha en mobil og det er derfor kanskje mer fristenede å utvide denne enn å kjøpe en ny boks man skal ha med overalt.

Analytikere påpeker at markedet for PDAer er begrenset til en mindre gruppe svært aktive brukere og maskinene har ikke klart å bryte ut av dette markedet.

Det er Palm som er markedsleder på rene PDAer med en andel på 39.9 prosent. HP tok annenplassen fra Sony med 16,8 prosent, mens Sony falt til 11,3 prosent. Dell har kapret 6,7 prosent av salget på kort tid.

Til toppen