RESULTATERFINANS

London og Frankfurt-børsene slår seg sammen

Børsene i London og Frankfurt slår seg sammen og danner Europas største handelsplass for aksjer. Og samarbeidet kan resultere i et europeisk svar på Nasdaq.

Sigvald Sveinbjørnsson
3. mai 2000 - 13:24
PC-brukere. Bildet er fra The Gathering 1999. <i>Foto:  Harald Brombach</i>
PC-brukere. Bildet er fra The Gathering 1999. Foto:  Harald Brombach

Onsdag ble det bekreftet at børsene i London og Frankfurt slår seg sammen til en børs. Den samlede børsen vil hete iX og vil bli den største handelsplassen for verdipapirer i Europa. Dette kommer bare uker etter at børsene i Amsterdam, Brussel og Paris besluttet å skape EuroNext, et børssamarbeid som vil bli det nest største etter iX. Det melder Financial Times.

Sammenslåingen mellom London og Frankfurt har også med seg Nasdaq i planene. iX og Nasdaq har skrevet under på en intensjonsavtale som sier at de fremover skal jobbe for å skape et marked for høyteknologiaksjer i Europa. Blant annet vil den suksessrike Neuer Markt- børsen, som ligger under Frankfurt- børsen, inngå i dette samarbeidet.

Dette samarbeidet skal foregå som en "Joint Venture" mellom iX og Nasdaq og handelsplassen vil bli den desidert største innenfor handel i teknologi- og vekstmarkeder, med over 80 prosent av handelsvolumet i Europa, skriver Financial Times.

Som digi.no skrev fredag foreligger det planer om å bruke Nasdaq-navnet for å etablere lignende markeder i Asia.

Les:


Nasdaq fusjonerer kanskje med Europa
Europeiske børser fusjonerer
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.