BEDRIFTSTEKNOLOGI

London tester hypertagger

En ny teknologi for å overføre informasjon fra for eksempel reklameplakater til mobiltelefoner og PDA-er, testes nå ut i London.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. juli 2003 - 09:58

Skal du på besøk til London i disse dager, kan du ifølge ComON teste ut Hypertag, en ny relativt ny teknologi utviklet av det britiske selskapet med samme navn.

Hypertag er en liten, trådløs, batteridrevet enhet som kan festes til nær sagt ethvert objekt, for eksempel reklameplakater. Disse enhetene kan deretter overføre weblenker og annen informasjon til PDA-er og mobiltelefoner via en infrarød forbindelse og senere Bluetooth.

Hvis det er snakk om en filmplat utstyrt med en Hypertag, vil brukeren kunne motta informasjon om de nærmeste kinoene filmen vises på, samt få mer informasjon om filmen på filmens nettsted.

Ifølge ComON ser Jonathan Morgan, Hypertags direktør, for seg at teknologien kan brukes blant annet på stasjonsområder, i supermarkedet og på flyplasser.

Allerede i fjor ble Hypertag demonstrert ved Fizwilliam Museum i Cambridge, hvor de besøkende kunne motta informasjon om maleriene på deres mobile enheter.

En oversikt over mobiltelefoner og PDAer som støttes av Hypertag, finner du på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.