BEDRIFTSTEKNOLOGI

Longhorn får server og Office

Bill Gates bekreftet torsdag at det vil komme både en Office-utgave og serverprogramvare knyttet til neste Windows-versjon, foreløpig kun kjent som Longhorn.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. juli 2003 - 11:52

Det var under et møte med finansanalytikere at Bill Gates og Steve Ballmer avslørte at Microsoft planlegger både en Office-utgave, serverprogramvare og mange andre produkter knyttet til Longhorn. Det ble ifølge News.com også avslørt at selskapet planlegger å øke forskning- og utviklingskostnadene med åtte prosent neste år, noe som tilsvarer omtrent 5000 nye stillinger.

    Les også:

Utviklingsavdelingene for de nye produktene vil samarbeide tettere enn tidligere, men selskapet vil forsatt opprettholde programvaren som separate produkter.

- Office er ikke en del av Longhorn, men det vil komme en Longhorn-versjon av Office, fortalte Ballmer.

Selskapet planlegger også en serverutgave av Longhorn, men detaljer om denne ble ikke nevnt, bortsett fra at den vil utgjøre en stor oppgradering av programvaren og at den vil bli lansert omtrent samtidig som Longhorn.

Noen endelig dato blir fortsatt ikke nevnt, men Microsoft har tidligere antydet begynnelsen av 2005 som et sannsynlig tidspunkt. Ifølge Gates vil den første fulle betautgaven av Longhorn komme i løpet av neste år.

Et av problemene med den tette integrasjonen av Microsofts ulike produkter, er at produktene stadig blir mer bundet til hverandre. Dette kan bety at når ett Microsoft-produkt blir forsinket, er det fare for at lanseringen av andre produkter også må utsettes. Ballmer innrømmer at dette er en utfordring.

Før Longhorn blir klar, trolig i løpet av de neste 12 månedene, vil Microsoft komme med en ny servicepakke til Windows XP, samt servicepakker til Tablet PC- og Media Center-utgavene. Servicepakkene vil først og fremst inneholde feilfikser og vil dermed ikke inneholde mye ny funksjonalitet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.