Longhorn også for eldre PC-er

Microsoft lover at Longhorn-utgaven av Windows skal kunne kjøres på mange av dagens PC-er.

Microsoft lover at Longhorn-utgaven av Windows skal kunne kjøres på mange av dagens PC-er.

Selv brukere av PC-er som i dag regnes som ganske svake, skal ifølge Microsoft kunne kjøre Longhorn. Selvfølgelig ikke med all funksjonaliteten skrudd på, men med et Windows XP-lignende brukergrensesnitt skal selv maskiner med så lite som 128 MB minne kunne kjøre Longhorn.

Om man på samme tid kan kjøre annen programvare på en fornuftig måte, er ikke like klart. Ser man på dagens Windows XP, er det mange som mener det ikke blir behagelig å bruke før systemet har minst 512 MB minne - i hvert fall hvis man benytter mer enn to-tre applikasjoner i gang samtidig.

Ifølge News.com oppgir Microsoft 512 MB minne og en 3 GHz prosessor som tilstrekkelig for å kjøre Longhorn med all funksjonalitet skrudd på.

Det har lenge vært kjent at Longhorn-grafikken kommer i flere trinn, avhengig av maskinvaren. digi.no beskrev dette allerede i mai i fjor.

De to øverste trinnene, Aero og Aero Glass skal ta i bruk ny, sammensatt grafikk, hvor Glass-utgaven skal tilby flere 3D-effekter og overganger. Dette kommer i tillegg til nevnte nivået med relativt enkelt, Windows XP-lignende grafikk, og et nyere nivå, "To Go", som er designet for bærbare PC-er og konsumentmaskiner. Ifølge News.com skal dette ha samme fargedesign som Aero, men ikke fullt så mye fancy grafikk.

    Les også:

Ifølge Richard Russell, utvikler i Microsofts operativsystemdivisjon, planlegger selskapet å la operativsystemet selv finne ut hvilke innstillinger som er de beste for maskinvaren det kjører på. Brukerne skal likevel kunne endre innstillingene etter eget valg.

Til toppen