BEDRIFTSTEKNOLOGI

Longhorn ute på det svarte marked

Programvarepirater i Malaysia selger allerede den neste utgaven av Windows for en billig penge.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. des. 2003 - 13:28

Det er selvfølgelig ikke en ferdig utgave av Longhorn, Windows-utgaven som Microsoft antyder at kommer i 2005 eller 2006, som nå tilbys i Malaysia. Derimot er det snakk om en tidlig testutgave som ble utdelt til utviklere som deltok ved en Microsoft-konkurranse i oktober.

Ifølge Reuters selger piratene kopier av Longhorn-CD-ene for seks ringgit, drøyt tolv kroner.

    Les også:

En Microsoft-tilknyttet advokat i Malaysia sier til Reuters at det ikke er snakk om et ferdig produkt, og selv om det vil fungere en stund, er det risikabelt å installere det på en hjemmedatamaskin.

CD-ene med Longhorn selges ikke bare av gateselgere og krambuer, men også blant annet i det største kjøpesenteret i Johor Bahru, en by rett ved grensen til Singapore, sammen med tusenvis av piratkopierte CD-er med annen programvare og musikk, samt DVD-er. Kvaliteten er ofte tvilsom.

Ifølge Reuters har Malaysia de siste årene begynt å bekjempe piratvirksomheten, men fortsatt foregår den helt åpenlyst. Butikker som er blitt stengt av myndighetene åpne på nytt etter noen timer eller dager. Microsoft-advokaten hevder at politiet prioriterer å kontrollere pornografien framfor programvarekopieringen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.