BEDRIFTSTEKNOLOGI

Longhorn utsatt til 2006

Microsoft avslørte i forrige uke at Windows XP-oppfølgeren, foreløpig kjent som Longhorn, er blitt ytterligere utsatt.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. okt. 2003 - 15:10

Det mulige lanseringstidspunktet for Longhorn blir stadig utsatt. Ifølge Microsoft Watch fortalte Microsoft under en konferanse for partnere at operativsystemet ikke kommer før om tre år, altså i 2006.

    Les også:

Om det er noen konkret årsak til den siste utsettelsen, er uklart - trolig har selskapet kommet til at den nye funksjonaliteten, som også skal integreres med kommende utgaver av Office og Windows Server, ikke lar seg gjøre å implementere i henhold til timeplanene som var satt opp.

Men ytterligere tre år i IT-verdenen er svært lang tid - Windows XP er allerede to år gammelt. Mange behov vil ha endret seg, mye ny teknologi vil ha kommet på markedet og kanskje blitt vanlig. Windows XP vil trolig framstå som et svært gammelmodig operativsystem når Longhorn omsider kommer - i hvert fall hvis ikke Microsoft kommer med hyppige og omfattende servicepakker som oppdaterer både brukergrensesnitt, funksjonalitet og sikkerhetsløsningene. Den neste kommer først i andre eller tredje kvartal av 2004 og skal inkludere en del nye sikkerhetsteknologier, men om den også vil inneholde mer synlige forbedringer, er usikkert.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.