BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lønner seg ikke å oppgradere

GartnerGroup har sett på hva det vil koste en bedrift å oppgradere sine 2.500 brukere til Windows 2000. Konklusjonen er enkel: Det lønner seg ikke.

Eirik Rossen
11. sep. 1999 - 12:50

Konklusjonen kommer fram i en undersøkelse utført av GartnerGroup, hvor de kun ser på kostnader forbundet med oppgradering av brukernes egne PC-er. Kostnader forbundet med for eksempel tjenere og implementering av Active Directory er ikke med i kalkylene, skriver News.Com.

Kostnadene som dekkes i modellen omfatter blant annet utgifter til arbeids utførelse, nødvendige oppgraderinger av maskin- og programvare og utgifter knyttet til å teste og anskaffe programvare.

Ifølge regnestykket koster det gjennomsnittlig 2.050 dollar å oppgradere en PC fra Windows NT til Windows 2000. Oppgraderingen fra Windows 95/98 kan koste opptil 3.100 dollar per PC.

GartnerGroup presiserer at disse utgiftene delvis oppveies ved at Windows 2000 medfører lavere drifts- og administrasjonskostnader enn de eldre systemene. Men konklusjonen står fast: Oppgraderingen til Windows 2000 fra eldre utgaver av Windows er en kostbar investering med negativ gevinst.

GartnerGroup advarer at Microsoft argumenterer for det Windows 2000 kan gi i besparelser, uten å klargjøre hva det koster å oppgradere til systemet. Når kostnadene er større enn besparelsene, taper man penger på å oppgradere.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.